Gratis diploma voor kinderen uit Feijenoord

gratis-diploma-voor-kinderen-uit-feijenoord

Kinderen van 5 tot 18 jaar uit Rotterdam Feijenoord kunnen vanaf nu gratis hun zwemdiploma A halen in het Afrikaanderbad. Initiatiefnemers Stichting Humanitas en Sportbedrijf Rotterdam willen voorkomen dat er nog vaker ongelukken gebeuren doordat kinderen niet kunnen zwemmen. Daarnaast is zwemmen ook hartstikke leuk en een sportieve activiteit.

Volgens het CBS is in Nederland de sterfte door verdrinking in de leeftijdsgroep van 10 tot 20 jaar zelfs zes keer zo hoog onder kinderen met een niet-westerse herkomst als onder tieners met een Nederlandse achtergrond. Bij kinderen tot 10 jaar was de sterfte door verdrinking bij mensen met een niet-westerse migratieachtergrond ruim drie keer zo hoog als bij mensen met een Nederlandse achtergrond.

Op vrijdag 7 december om 13:00 starten de eerste kinderen uit Feijenoord met hun eerste zwemles in het Afrikaanderbad. Voorafgaand aan deze les wordt in het Afrikaanderbad het startschot voor deze campagne gegeven door Gijsbert van Herk van Stichting Humanitas, Lianne den Haan van Sportbedrijf Rotterdam en wethouder Michiel Grauss van de gemeente Rotterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *